Mit tartalmaznak alapvet lelmiszereink? - TEJ, tejtermkek, tejptl lelmiszerek
NeMo - dr Nemessnyi Mria © 2007.08.22. 19:08

Tehntej, laktzmentes tej, nvnyi tejek tprtk 1dl (100g) menyisgben
|
kJ |
kcal |
fehrje |
zsr |
sznhidrt |
GI* |
Tehntej 2,8% |
235 |
56 |
3,0 |
2,8 |
4,6 |
30 |
tehntej 1,5% |
186 |
44 |
3,0 |
1,5 |
4,7 |
35 |
Laktzmentes tej 1,5% (MIZO) |
186 |
44 |
3,0 |
1,5 |
4,7 |
35 |
Mandulatej (ALPRO) |
102 |
24 |
0,5 |
1,1 |
3,0 |
30 |
Rizstej (ALPRO) |
200 |
47 |
0,1 |
1,0 |
9,5 |
magas
(70-85)
|
Kkusztej (ALPRO) |
85 |
20 |
0,1 |
0,9 |
2,7 |
40 |
Az lelmianyagokat az ltalam hasznlt termkekbl gyjtttem ki. Pillanatnyilag ezek a legolcsbb, gyakorlatilag mindenki ltal hozzfrhet termkek, egyre tbb lelmiszerzletben jelennek meg s vlnak a trzskszlet rszv. ALPRO termkeket ltalban a nagyobb drogrikban is lehet kapni.
*GI = Glikmis Index. A szervezet szmra az alacsony GI- lelmiszerek egszsgesebbek, ezekbl ugyanis lassabban szvdik fel a sznhidrt tartalom, ezltal nem okoznak gyors vrcukorszint emelkedst illetve erteljes inzulin kiramlst a hasnylmirigybl.
|