Serpenyős spenót quinoával - 4 adag
NeMo - dr Nemessányi Mária © 2017.05.03. 19:00
Ha alacsony glikémiás indexű, laktató, kissé pikáns főzelékfélét ennél, próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
1 kis (közepes) fej lilahagyma,
5dkg quinoa
kevés kókuszdió olaj (1 teáskanálnyi elegendő)
1 csomag mirelit spenót (45dkg) vagy friss spenót
kb 2dl zöldségleves alaplé (leveskocka is lehet, de az több kalória, mert zsírosabb)
1db piros színű paprika (azért a zöld is jó, ha más nincs),
1db paradicsom
1/2 citrom leve.
Aprítsd fel a megtisztított hagymát, fokhagyma nyomóval törd át a megtisztított fokhagymát és pirítsd üvegesre egy serpenyőben a kókuszdió olajon.
Közben alaposan mosd meg a quinoát, hogy a benne lévő szaponinoktól megszabadítsd (a kis szeműt vászondarabban, vagy teaszűrőben, a nagyobb szemű, vagy puffasztott változatot akár nagyobb szűrőben is moshatod, mint ahogyan a rizst is szoktuk). A lecsepegtetett quinoát dobd az üvegesre pirított hagymára és pirítsd tovább 2 percig. Öntsd fel a zöldségleves-lével, vagy kis vegetás vízzel, és fedő alatt párold 15 percig. Időnként ellenőrizd le és keverd meg, mert nagyon szeretne odaégni.
A friss, vagy felolvasztott mirelit spenóttal forrald össze, majd tedd hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát és ezzel is kevergesd még néhány percig.
Végül vedd le a tűzről, és ha kicsit meghűlt, keverd össze a fél citrom levével.
Ízletes, meglepően pikáns, de nagyon finom étel. Chantal Fleur Sandion méregtelenítő vacsoraként ajánlja.
4 adagra osztva 1 adag energia értéke 100kalória, 2 tojással (83kcal/db), 1 szelet bakonyi barna kenyérrel (63kcal)a 300 kalóriás diétába is belefér! (Kenyérrel együtt 320 kcal, kenyér nélkül 260)
|